Tuesday, 9 February 2010

100209



Jag låter barnen här vara med om någon slags kulinarisk resa.
Idag lagade jag något jag aldrig lagat förr, men det blev tokgott och de tyckte även de.
Tyvärr har jag inga bilder på denna maträtt, för den försvann innan jag hann fota, men jag kan ju alltid lägga ut receptet ändå, om någon annan mot all förmoda skulle vilja prova.

Sophias kycklinggryta.
Ca 500 g strimlad kyckling
2 äpplen
2 vitlöksklyftor
3 msk jordnötssmör
Skal och saft från en halv lime
1 msk farinsocker
1 dl vatten
2½ dl grädde
1 hönsbuljongtärning
1 röd paprika

Börja med att strimla både äpplet och kycklingen, hacka vitlöksklyftorna och skär paprikan i bitar. Vispa ihop jordnötssmöret, limen, farinsockret, vattnet, grädden och den smulade buljongtärningen i en gryta och koka upp.
Bryn kycklingen i lite olja och lägg sedan över kycklingen i grytan. Fräs det strimlade äpplet och de hackade vitlöksklyftorna och lägg även de, tillsammans med paprikan i grytan och låt koka en stund tillsammans. Serveras helst till ris.

En tanke är dock att alltid har vassa knivar i beredskapen. Här är de så slöa att det inte ens går att skära igenom skalet på äpplena... Den suddiga bilden är för övrigt på Heather under lördagens fest. Suddig är den för att jag är lite lätt rund under fötterna.

2 comments:

  1. Per-Arne på Slaktargatan11 February 2010 at 08:13

    Bara två vitlöksklyftor???

    ReplyDelete
  2. Man får ha precis hur mycket vitlök man vill, jag lovar! (:

    ReplyDelete