I morse lärde Iona mig att laga Shepard's Pie, så nu tänkte jag lära er det. Det är jättelätt och ser ut att smaka rätt äckligt!
Först skalar och delar man på några potatisar, som man sedan lägger i en kastrull och sätter på plattan.
Skala och hacka några morötter. Lägg dem i en skål och micra dem lite.
Stek på en hackad lök och lammfärs (viktigt, för om det är vanlig köttfärs så kallas det för Cottage Pie istället).
Häll i krossade tomater och de micrade morötterna i lammfärsblandningen. Låt reducera ett tag.
Häll upp i en ungsfast form.
Mosa potatisen med lite mjölk, smör, salt och peppar.
Bred moset över färsblandningen.
Laga färdigt i ugnen, ca 30 minuter (eller till moset fått en gyllenbrun färg), 180 grader Celsius.
ser gött ut!
ReplyDeletenär mamma gör den så har hon ärtor mellan färsen och potatisen, så lärde hon sig när hon bodde i england. testa det, det är super!
ReplyDeleteMen vilken matlagningskurs du gav!!! Tack!
ReplyDeleteRuth i min familj gjorde shepards pie med moset gjort på blomkål, faktiskt sjukt jävla gott :D
ReplyDeleteKjaam Malin